Qualitat de vida.



·          
  • Història de l’ensenyament. Perspectiva general del món de l’ensenyament i de la seva professionalització, com a part fonamental de l’educació i formació intel.lectual de la societat occidental.

  • Història del refinament en l’alimentació. Perspectiva general d’aquesta evolució dels aliments, dirigida i impulsada gairebé sempre per les elits, ha derivat fins avui dia en un dels plaers més preuats de l’Occident actual.
·          
  • Història de la dieta mediterrània. Recorregut per la dieta més sana del món, abastint tota la conca mediterrània, tot cercant punts en comú i diferències entre cultures que ens complementen.
·          
  • Història de la medicina per i per a dones. Entre la superstició, la saviesa mil.lenària, la pràctica més o menys d’amagat i la il.legalitat, les dones tenien molt difícil demostrar la seva experiència respecte el cos humà i les curacions en un món masculí. Un recorregut dels marges d’actuació i l’evolució del paper de la dona en la medicina tradicional, i en com la medicina ha tractat el cos de la dona fins a l’actualitat.
·          
  • Història de la malaltia i els malalts. La medicina sempre ha lluitat contra les malalties, però en gran part de la Història només ha pogut fer-ho pal.liant el dolor o amb la prevenció. Recorregut d’un dels majors reptes de la Humanitat, des de la Prehistòria fins avui dia.

  • La globalització dels aliments: un recorregut històric d'aliments que han arribat a les cuines i les taules d'Occident arribats de tot el món al llarg de la seva Història, fins ser part essencial de les nostres tradicions. Una nova perspectiva de la diversitat cultural a través del paladar i el plaer de menjar.